AX3000 deluje na platformah

 

cad1

Programski paket AX3000 je namenjen projektiranju vseh vrst tehnične opreme zgradb ne glede na to v kakšni obliki in formatu datoteke si izmenjujete podatke z ostalimi projektanti. AX3000 vam nudi sodobna orodja za hitro obdelavo prejetih 2D, 3D ali BIM podlag, avtomatske izračune in načrtovanje s pomočjo obsežnih knjižnic standardnih elementov ter izdelavo BIM modela podatkov za nadaljnjo uporabo v CAE in CAM namene.

 

 

AX3000 moduli

 

Modul energetska izkaznica omogoča izračune v več različicah za isti projekt –  glede na vrsto in tip projekta.  Tako imate na voljo optimalno in zmogljivo orodje za profesionalno delo.

 

en_cert

Modul predstavlja idealno orodje za dinamično – termično simulacijo zgradbe. Vgrajen je samodejni preračun ogrevanja in hlajenja – upoštevajoč različne vrste vgrajenih zidov, oken in vrat. Geometrijske podatke objekta lahko prevzamemo neposredno iz AutoCAD-a ali Allplan-a, kar takoj prinaša prihranek časa. Pri simulaciji se upoštevajo celoviti letni klimatski podatki. Primerjava variantnih izračunov omogoča energetsko-tehnično spremljanje in optimiziranje objekta.

 

simulacija

Z modulom za prezračevanje zelo enostavno izdelate izračun in natančne izvedbene načrte za  montažo. Program omogoča prosto dimenzioniranje glede na povprečen presek, pretok zraka ali s pomočjo R-vrednosti. Vsi v izračunu uporabljeni vhodni podatki  se samodejno shranjujejo in jih je mogoče uporabiti ali spreminjati po vaši izbiri.

 

prezracevanje

Z moduli za ogrevanje lahko enostavno projektirate zelo kompleksna postrojenja. Osnovo za projektiranje tvori izračun cevnega razvoda,  ki ga AX3000 samodejno  izdela na osnovi uporabniško določenih parametrov.  Omogoča moderen in inteligenten način projektiranja 2D/3D cevne konstrukcije, vključno z natančnim  popisom vseh grelnih elementov.

 

hlajenje
Vodovod

 

AX 3000 modul za sanitarne inštalacije omogoča projektiranje zelo kompleksnih načrtov različnih tipov vodovodnega in kanalizacijskega omrežja. V času projektiranja zagotavlja AX3000  številne posebno izpopolnjene samodejne funkcije. Hkrati se izvajajo izračuni, ki so v veliko pomoč v celotnem postopku projektiranja. Vgrajen je izračun cevovodov s padci tlaka za hladno in toplovodno omrežje s cirkulacijo.  Izračun kanalizacije upošteva potrebne padce in izriše natančen razvod.

 

vodovod
Elektro

 

Elektro modul vsebuje orodja za pregledno izdelavo načrtov za hitri izračun potrebne električne obremenitve, napetosti in kratkih stikov za logične tokokroge. Program dodatno izdela liste kablov in liste vgradnih elementov tokokrogov. Izračun razsvetljave se izvaja preko DIALUX-a. Prihranite čas in na preprost način postavite vse elemente tokokrogov.

 

elektro

AX3000 modul šprinkler vsebuje orodja za načrtovanje in sestavljanje sistemov s preprostimi CAD funkcijami.

 

sprinkler
Logo-AX
ENERGETSKA IZKAZNICA
ENERGETSKA SIMULACIJA ZGRADBE
PREZRAČEVANJE
OGREVANJE IN HLAJENJE
VODOVOD
ELEKTRO
ŠPRINKLER